Help Dafne Schippers naar de volgende titel!

Dafne Schippers is door de Europese atletiekbond European Athletics genomineerd voor de titel Atlete van het Jaar 2015. De Nederlandse pakte op het WK in Beijing zilver op de 100 meter en won in een historische tijd het goud op de 200 meter. Ook als lezer van FOK!sport kun je helpen om Schippers de titel te bezorgen, door op de Facebookpagina van European Athletics op haar te stemmen via de likeknop.

Naast Schippers is ook een tweede Nederlandse genomineerd: Sifan Hassan pakte brons op het WK op de 1500 meter en liep op die afstand tijdens de Diamond League in Monaco een van de snelste tijden ooit. Onder de overige genomineerden zijn onder meer Jessica Ennis-Hill, wereldkampioene zevenkamp, Mariya Kuchina, de kampioene bij het hoogspringen en de ongekend dominante kogelslingeraarster Anita Wlodarczyk. De volledige lijst genomineerden is hier te vinden. Je brengt je stem uit door de foto van de door jou gekozen atlete te liken, waarna de atlete met de meeste likes uitgeroepen wordt tot Atlete van het Jaar 2015. Klik hieronder op de vind ik leuk-knop om Schippers en/of Hassan richting de titel te helpen.

 

Won the 200m world title in a stunning championship record of 21.63, the fastest time in the world for 17 years, and also won the 100m silver medal in Beijing in 10.81, the fastest time by a European this year.

Posted by European Athletics on dinsdag 15 september 2015
 

The fastest European 1500m runner for more than nine years after running a European under 23 record of 3:56.05 at the IAAF Diamond League meeting in Monaco, she also took a world championships bronze medal.

Posted by European Athletics on dinsdag 15 september 2015

Uiteraard kan er ook bij de mannen gestemd worden. Op basis van de tussenstand lijkt Amel Tuka opvallend genoeg de absolute topfavoriet. De Bosnische 800-meterloper liep een wereldtijd in Monaco en won op het WK in Beijing brons, de eerste WK-medaille ooit voor Bosnië in een olympische discipline. Zeven van de tien genomineerden wonnen in tegenstelling tot Tuka echter wel een wereldtitel in Beijing. Daaronder valt ook snelwandelaar Matej Toth uit Slowakije, die een paar dagen na zijn gouden race uitgebreid de tijd nam om de vragen van FOK!kers te beantwoorden. Dat interview kun je hier teruglezen en met een druk op de onderstaande vind ik leuk-knop breng je je stem uit op Toth. 

 

Took the 50km race walk title at the IAAF World Championships, winning by almost two minutes in 3:40:32, and he was also...

Posted by European Athletics on dinsdag 15 september 2015

Update 20 september

Heel Tsjechië lijkt opgeroepen te zijn om op Zuzana Hejnova te stemmen, de wereldkampioene op de 400 meter horden. Neutrale fans zijn het er over eens dat haar prestatie bij lange na niet zo bijzonder is als de 21,63 van Schippers op de 200 meter, maar toch staat Hejnova inmiddels op bijna 7300 likes, tegenover een kleine duizend stuks minder voor Schippers. Met een klik op de likeknop hierboven kun je Schippers wellicht toch nog voorbij Hejnova en naar de verdiende titel helpen.

Bij de mannen lijkt het duidelijk dat de Bosnische gemeenschap de meest actieve Facebookgroep heeft. Amel Tuka, niet goed voor een wereldtitel op de 800 meter, staat met bijna veertienduizend stemmen ver op kop. Alleen kogelslingeraar Pawel Fajdek, die dit jaar alles en iedereen volledig aan puin gooide, kan met 3700 likes verder op enige steun rekenen.