CD Projekt RED ontkent officieel aantijgingen overname EA

CD Projekt RED, de gamestudio achter de Witcher-games, heeft in een formele verklaring aangegeven dat het momenteel met helemaal niemand in onderhandeling is over een eventuele overname. De verklaring volgt enkele geruchten die viral gingen, waarin werd beweerd dat CD Projekt RED mogelijk zou worden overgekocht door Electronic Arts.

"Meestal reageren we niet op geruchten, maar omdat het hier een vrij hardnekkige betreft leek het ons wel zo netjes om hem uit de wereld te helpen. We zijn NIET in gesprek met wie dan ook over de eventuele verkoop van CD Projekt RED of GOG.com. Punt. De loonstrook die rond ging is nep", aldus medeoprichter Marcin Iwinski.

Hoewel niet ontdenkbaar, zou een dergelijke deal indruisen tegen het onafhankelijke karakter van CD Projekt RED. In termen van kwaliteit van games en in hoeverre ze aanslaan bij gamers, is de Poolse studio juist een gedegen concurrent van EA. Ook financieel zit de ontwikkelaar in allesbehalve zwaar weer. In de eerste zes weken na release verkocht hun laatste game The Witcher 3: Wild Hunt al zes miljoen exemplaren. Volgens een recent financieel rapport van het bedrijf, had het in de eerste helft van 2015 al 63 miljoen dollar aan netto inkomsten binnengeharkt met de game.

Over een maand verschijnt de eerste uitbreiding voor The Witcher 3, genaamd Hearts of Stone. In het eerste kwartaal van volgend jaar volgt nog een uitbreiding met de naam Blood & Wine.