Badr Hari weer voor de rechter

Het gerechtshof in Amsterdam buigt zich vanaf dinsdag in hoger beroep over de vraag of Badr Hari schuldig is aan onder meer de zware mishandeling van zakenman Koen Everink drie jaar geleden in een skybox in de Amsterdam ArenA. De zaak zou eigenlijk in juni behandeld worden, maar werd toen op verzoek van zijn advocaat Bénédicte Ficq aangehouden.

Aanleiding waren 'trieste' en 'delicate' ontwikkelingen rond de persoon van Hari. Ook de zaak tegen zijn medeverdachte Ferhat Y. werd aangehouden. Vechtsporter Hari werd begin vorig jaar vanwege een reeks geweldsmisdrijven in Amsterdam, waaronder de mishandeling van Everink, veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zowel Hari als het OM gingen tegen de uitspraak in beroep. Het OM had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Medeverdachte Ferhat Y., die een rol zou hebben gespeeld bij de mishandeling van Everink, werd vrijgesproken door de rechtbank. Het hof heeft drie dagen uitgetrokken voor de zaak: dinsdag, woensdag en vrijdag.

Hof buigt zich weer over Badr Hari
Hof buigt zich weer over Badr Hari (Foto: BuzzE)