Apple kondigt iPad Pro aan

Apple heeft de iPad Pro aangekondigd. Deze iPad is groter dan de eerdere versies. Het scherm is 12,9 inch groot en beslaat 5,6 miljoen pixels. Het wordt aangestuurd door de A9X, die 1.8x sneller is dan de A8x die in de iPad Air 2 zat. De batterij gaat weer 10 uur mee, zodat je wel een tijd met die desktop-snelheid kunt werken.

De iPad Pro heeft vier speakers in zich, die checken hoe je het apparaat vast hebt, zodat het de volume van elke speaker automatisch aanpast. Het toetsenbord is dit keer niet alleen softwarematig, er zit er ook een fysiek verborgen in in de hoes. Deze Smart Keyboard gebruikt dezelfde toetsentechniek als de laatste Macbook, waardoor het toetsenbord dunner is. De hoes maakt contact met de iPad Pro, zodat je niet moeilijk hoeft te doen met kabeltjes. Natuurlijk zit er een camera op in dit geval de iSight met 8 megapixel.

Apple heeft ook een Apple Pencil erbij ontwikkeld, een pen die drukgevoelig is en ook signaleert hoe je het vasthoudt, zodat het weet of het dikke of dunne lijnen moet tekenen of zelfs met schaduw-effect. De vertraging tijdens het tekenen is nihil, zodat het lijkt alsof je echt aan het tekenen bent. Je kunt de pen al opladen aan de connector van de iPad Pro.

Software als Microsoft Word, Excel en Powerpoint, maar ook Adobe Comp, Photoshop Fix en Photosshop Sketch zijn al in ontwikkeling om gebruik te maken van de Apple Pencil en iOS 9 multitasking, zodat je bijvoorbeeld Word en Excel naast elkaar open kunt hebben om een tabel snel te kopieren naar Word of een foto aan te passen en te kopieren naar Adobe Comp.

En wat kost dit geintje? De iPad Pro kost 799 dollar met 32GB aan geheugen. Wil je 128GB aan geheugen, dan ben je 949 dollar kwijt. Wil je naast 128GB ook nog een sim-kaart er in kunnen stoppen om buiten te internetten dan kost de iPad Pro 1079 dollar. De Apple Pencil kost 99 dollar en de Smart Keyboard 169 dollar. In november zul je er mensen mee rond zien sjouwen.

iPad Pro