De duurste taart ter wereld

Sommige ouders lijken alles over te hebben om hun dochter tevreden te houden. Zo besloot een familie in de Verenigde Arabische Emiraten voor het verjaardags- en verlovingsfeestje van hun dochter flink uit te pakken. Met flink uitpakken bedoelen we een taart van een slordige 67 miljoen euro, eet smakelijk.

De ietwat hoge prijs voor de taart had weinig met het formaat te maken, al woog het geheel wel zo'n 450 kilo. Het waren vooral de diamanten en arbeidsuren die het prijskaartje flink lieten doen stijgen. De taart is namelijk gemaakt door Debbie Wingham, zij was eerder al verantwoordelijk voor de duurste jurk ter wereld. Versierd met diamanten kostte deze abaya 17,7 miljoen dollar, zo'n 15,8 miljoen euro.

Na het maken van de jurk is ze zich bezig gaan houden met taarten maken. De prijzige taart heeft zo'n 1100 uur gekost om te maken en zit dan ook vol met details. Naast dat ze haar best heeft gedaan er kilo's fondant en glazuur op te plaatsen, is er ook plaats gemaakt voor ruim 4.000 diamanten en andere edelstenen. De 17 grootste stenen zijn 5 karaat of groter, en nemen met een prijskaartje van ruim 41 miljoen euro een groot deel van de kosten voor rekening.

Met deze taart heeft Wingham tevens het oude record verbroken, dit stond op naam van Tim Smith met een taart die 'slechts' 44,6 miljoen euro kostte. Het is niet bekend of de taart lekker heeft gesmaakt en hoeveel van de gasten hun tanden hebben gebroken op een verdwaalde diamant.