Ophef om journalist die vluchtelingen tackelt

Een Hongaarse camerajournalist heeft dinsdag zelf het nieuws gehaald toen beelden opdoken waarop te zien is hoe ze vluchtelingen schopt en tackelt. Dat gebeurde bij het Hongaarse Röszke, bij de grens met Servië. Petra László was aan het werk voor het Hongaarse N1TV, maar is na het incident ontslagen, meldt onder meer The Guardian.

In een verklaring die N1TV volgens de Britse krant op de website plaatste, staat dat László de laan uit werd gestuurd vanwege 'onacceptabel gedrag'. De hoofdredacteur meldt dat voor hem de zaak daarmee is gesloten. De website van N1TV was woensdag aan het begin van de nacht niet of slecht bereikbaar.

László filmde een groep vluchtelingen die wegrende voor agenten. Nadat ze bijna omver werd gelopen, trapte ze richting twee kinderen, terwijl ze een filmcamera in haar handen had. Op andere beelden is te zien dat ze een man met een kind in zijn armen tackelt, die aan een agent probeert te ontsnappen.

Op Facebook is een groepspagina geopend tegen László, de 'Petra László Shame Wall'. Woensdag aan het begin van de nacht was die al door duizenden mensen geliket.