Eerste Witcher 3-uitbreiding heeft releasedatum

CD Projekt Red, het bedrijf achter The Witcher 3: Wild Hunt, heeft aangekondigd dat de Hearts of Stone-uitbreiding op 13 oktober uitkomt. De tweede geplande uitbreiding heeft de naam Blood & Wine gekregen en wordt begin 2016 verwacht.

In de nieuwe uitbreiding krijgt de speler te maken met een nieuw mechaniek genaamd Runewords, en het kan een grote invloed hebben op het spel. Elk Runeword heeft een ander effect en geeft de speler de mogelijkheid om te experimenteren met allerlei strategieën en tactieken. Daarnaast zijn er ook nieuwe monsters om te bevechten, nieuwe personages en nieuwe liefdes te ontdekken.

Je kunt tijdens de campaign van The Witcher 3 op elk moment de Hearts of Stone-uitbreiding gaan spelen, maar het is gericht op personages van level 30 of hoger. De uitbreiding speelt zich af in No Man’s Land, bij Novigrad en Oxenfurt, en het doel is om geheel op jouw eigen manier door de uitbreiding te spelen. Uiteindelijk moet je dan wel een leider van de slechteriken vermoorden, die toevallig onsterferlijk is.

De Hearts of Stone-uitbreiding komt 13 oktober op PlayStation 4, Xbox One en PC.

De Hearts of Stone uitbreiding trailer.