Ontluisterende onthulling over koningin Máxima

Maandagavond kwam Wim Kuijken in het reine met zichzelf door te onthullen dat de beroemde zin 'hij was een beetje dom' ingestudeerd was. Deze zaak kwam aan het licht in een aflevering van het tv-programma Andere Tijden.

In de betreffende uitzending kwam openbaar dat niets aan het toeval werd overgelaten. Het interview, waarin Máxima werd voorgesteld aan het Nederlandse volk, was tot in de puntje voorbereid.

Voordat het daadwerkelijke interview gehouden werd, hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima twee uur lang geoefend met een buitenlandse cameraploeg. 'Ik herinner me dat we een paar sessies hebben gehouden in Scheveningen - bovenin een hotel met mooi uizicht op zee- om alles door te spreken wat ze moesten doen om het gesprek te laten slagen.'

Nadat Willem-Alexander een blunder had begaan in een interview met de New Yorkse pers, was dit interview van groot belang om een goede reputatie te bewerkstelligen. In het interview met de New Yorkse pers verwees de toenmalig prins naar een brief waarin zou hebben gestaan dat de vader van Máxima, Jorge Zorreguita, zou worden vrijgepleit van oorlogsmisdaden die hij had begaan tijdens het Videla-regime. Deze brief was door Videla geschreven en dus niet waar.

Wim Kuijken kwam in beeld om het tv-gesprek met Willem-Alexander en Máxima te oefenen door mogelijke vragen en antwoorden in te studeren. Daarbij reikte hij de bekende zin aan die velen zich nog herinneren. Volgens hem was er niets vooraf opgeschreven.