Arnold Schwarzenegger krijgt prijs in Zürich

Het Zurich Film Festival eert Arnold Schwarzenegger met een Golden Icon Award, de belangrijkste prijs van het filmfestival. De Amerikaanse acteur neemt de lifetime achievement award op 30 september in ontvangst.

Schwarzenegger presenteert in Zürich ook zijn nieuwste film Maggie en neemt deel aan een workshop over zijn werk. "We zijn erg trots Arnold Schwarzenegger in Zurich te mogen ontvangen, een van de iconen van Hollywood", laat artistiek directeur Karl Spoerri weten aan Variety. "Arnold heeft een carrière die niemand anders heeft in Hollywood. Hij heeft zich ontwikkeld tot wereldwijd merk".

Schwarzenegger krijgt de prijs ook voor zijn politieke werk. De geboren Oostenrijker was tussen 2003 en 2011 gouverneur van de Amerikaanse staat Californië. "Als gouverneur werkte hij samen met leiders van beide grote politieke partijen om de grootste uitdagingen op een gedurfde en historische manier aan te pakken. Zijn leiderschap zet Californië in de voorhoede in de aanpak van klimaatverandering, de hervorming van de energiemarkt en de invoering van politieke hervormingen."

Het Zurich Film Festival begint op 24 september en duurt tot en met 4 oktober.

Arnold Schwarzenegger krijgt prijs in Zürich
Arnold Schwarzenegger krijgt prijs in Zürich (Foto: BuzzE)