De Gea toch niet naar Real Madrid

De transfer van doelman David De Gea van Manchester United naar Real Madrid leek gisteravond in kannen en kruiken. In ruil voor de Spaanse goalie zou de ploeg van Louis van Gaal een som geld plus de Costa Ricaanse doelman Keylor Navas ontvangen, maar mogelijk gaat het niet door.

De reden is dat de Spaanse bond de papieren van De Gea te laat zou hebben ontvangen van Manchester United, zo melden Spaanse media. De Mancunians zouden volgens de BBC bewijs hebben dat alles aan hun zijde voor het verstrijken van de transferdeadline is afgehandeld. Dan zou de fout zich aan Spaanse zijde bevinden.

Mocht Real Madrid De Gea toch over willen nemen van Manchester dan kan het naar de FIFA stappen. De wereldvoetbalbond gaat over het goedkeuren van de transfers. Mocht dit niet lukken, dan wacht De Gea een lastig jaar. De Spanjaard zat de afgelopen weken vanwege de transferperikelen niet in de selectie van Louis van Gaal en moet inmiddels Sergio Romero voor zich dulden. Ook Victor Valdes wil graag opschuiven in de pikorde.

Het is afwachten of de FIFA een oordeel velt over de transfer van De Gea, maar tot die tijd blijft de Spanjaard eigendom van Manchester United.

Update 14.26 uur
Real Madrid ziet af van de komst van David De Gea. De papieren voor de komst van de 24-jarige doelman waren niet in tijd in orde. Dit betekent dat De Gea in ieder geval tot de winterstop voor Manchester United zal blijven spelen.

Verwarring rond transfer De Gea (Pro Shots/Action Images)
Verwarring rond transfer De Gea (Pro Shots/Action Images)