Filmrol voor Drank & drugs-actrice Lonsdale

Olivia Lonsdale, de 20-jarige ster uit de clip Drank & drugs van Lil' Kleine en Ronnie Flex, gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe internationale speelfilm Monk. Andere rollen zijn weggelegd voor Teun Stokkel (Kidnep) en Sam Louwyck (Rundskop).

Dat heeft distributeur Cineart maandag bekendgemaakt. Monk is het speelfilmdebuut van regisseur Ties Schenk (Zwarte Tulp). Het hoofdpersonage is een dertienjarige hypochondrische jongen die met zijn rebellerende tienerzus, zijn flamboyante moeder en zijn vader afreist naar Spanje om afscheid te nemen van een ziek familielid. De reis zet de onderlinge relaties in het gezin op scherp. Lonsdale neemt de rol van de zus voor haar rekening.

De opnames van Monk gaan half september van start. Scenarist Roosmarijn Roos Rosa de Carvalho studeerde met het script af aan de Filmacademie. Monk moet in 2016 in de bioscopen te zien zijn.

Olivia Lonsdale (20) maakte haar filmdebuut in de coming of age-film Prins van regisseur Sam de Jong, die nog in de bioscopen draait. Maar haar meeste bekendheid verwierf ze met haar rol in de clip Drank & drugs, die zich de afgelopen weken ontpopte tot een internetfenomeen. Het filmpje werd al meer dan elf miljoen keer bekeken, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Lonsdale is binnenkort ook te zien in de korte film Geen koningin in ons bloed, die eind september in première gaat op het Nederlands Film Festival.

Filmrol voor Drank & drugs-actrice Lonsdale
Filmrol voor Drank & drugs-actrice Lonsdale (Foto: BuzzE)