Lazio Roma opnieuw fors onderuit

Lazio Roma heeft binnen vijf dagen de tweede zware nederlaag moeten incasseren. De Nederlands getinte ploeg ging zondagavond bij Chievo met 4-0 onderuit. Bij de rust leidde de thuisclub al met 3-0. Voor Chievo, dat de tweede zege op rij boekte, kwamen Alberto Paloschi (twee), Riccardo Meggiorini en Valter Birsa tot scoren.

Bij Lazio Roma, dat woensdag door Bayer Leverkusen in de Champions League werd uitgeschakeld (3-0), hadden Stefan de Vrij en Ricardo Kishna een basisplaats. Wesley Hoedt en Edson Braafheid bleven op de bank.

Internazionale behaalde bij Carpi de tweede competitiezege: 1-2. Stevan Jovetic maakte beide treffers voor de club uit Milaan.

Landskampioen onderuit

Juventus wacht na twee competitiewedstrijden nog steeds op het eerste punt. De landskampioen ging zondagavond ook bij AS Roma onderuit: 2-1. Vorig weekeinde verloor de ploeg uit Turijn op eigen veld met 0-1 van Udinese. Het is de slechtste start in de Serie A van een titelhouder in Italië in 74 jaar.

De Bosniër Miralem Pjanic kwam in Rome na een uur tot scoren uit een vrije trap (1-0). In de 78e minuut kwam Juventus met tien man te staan na de tweede gele kaart voor Patrice Evra, die binnen vier minuten twee boekingen kreeg. Een minuut later tilde een andere Bosniër, Edin Dzeko, de stand naar 2-0. Verder dan een treffer in de 87e minuut van Paulo Dybala kwam Juventus niet.

Nigel de Jong

AC Milan won zaterdag met 2-1 van Empoli. Met Nigel de Jong in de basis kwam Milan al na ruim een kwartier op voorsprong dankzij de Colombiaan Carlos Bacca. Vier minuten later kwam Empoli langszij door een goal van Riccardo Saponara, maar Luiz Adriano stelde namens Milan in de tweede helft orde op zaken.

Vorige week verloor Milan nog met 0-2 van Fiorentina.