Naaktvoetballers gesommeerd op te hoepelen bij kleuters

De voetbaltraining van de mini’s op een sportcomplex in Rotterdam-Kralingen was net afgelopen toen een van de kleuters uitriep: “Wat is dat?” Er was een groep mannen aan komen lopen om op een aangrenzend veldje te gaan voetballen. Niks bijzonders, behalve dan dat ze poedelnaakt waren.

Hoewel de meeste kleuters al vertrokken waren met hun ouders, waren er toch nog enkele getuigen die moesten aanschouwen hoe de nudisten op het veld naast hen wilden gaan voetballen.  Een van de nog aanwezige trainers heeft de mannen gesommeerd om op te hoepelen aldus directeur Madelon Vos van Sporting Experience.

Hierop dropen de naakte mannen af naar een veld van de nabijgelegen club Antibarbari. Voorzitter Kim van der Spek van Antibarbari zegt niets met de actie van doen te hebben. Van der Spek: “We zijn hier sowieso fel op tegen en hebben geen idee wie erachter zit. Maar laat duidelijk zijn dat als een van onze leden hierbij betrokken zou zijn, dit ernstige gevolgen heeft voor zijn lidmaatschap.” Omdat de gemeente Rotterdam eigenaar is van het bewuste veld, kon Van der Spek zelf geen aangifte wegens schennispleging doen. Daarom heeft ze een melding van het voorval bij de gemeente neergelegd.