Seizoensfinale Mr. Robot uitgesteld vanwege schietpartij

Fans van de hackerserie Mr. Robot moeten een week langer wachten op de ontknoping van het eerste seizoen, dat gisteravond uitgezonden zou worden. De uitzending ervan is verzet naar volgende week naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in Moneta, Virginia.

Bij de schietpartij kwamen verslaggever Alison Parker en cameraman Adam Ward om het leven. "De finale van Mr. Robot bevat een grafische scene die associaties oproept aan de tragische gebeurtenissen in Virginia," aldus een statement van tv-zender USA. "Uit respect naar de slachtoffers, hun families en collega's, en onze kijkers, stellen we de aflevering uit. Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen gedurende deze moeilijke tijd."

Mr. Robot startte eind juni op USA, maar was toen al verlengd met een tweede seizoen naar aanleiding van reacties op de eerder via video on demand vrijgegeven eerste aflevering. De serie vertelt over Elliot Alderson (Rami Malek), een hacker die betrokken raakt bij een plot om het grote bedrijf E Corp (of Evil Corp, zoals Elliot het noemt) neer te halen. Fans van de serie op FOK! volgen de serie in ons film & tv-forum.

 Rami Malek en Christian Slater in Mr. Robot
Rami Malek en Christian Slater in Mr. Robot