Uitslagen play-offs Champions League 26/08/2015

Manchester United heeft zich, zonder dat het zich bovenmatig hoefde in te spannen, geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij Club Brugge werd het 0-4 voor de Engelsen. Het eerste duel had de ploeg van Louis van Gaal al met 3-1 gewonnen.

In Brugge was er nog enige hoop vanwege het uitdoelpunt op Old Trafford. Maar al snel bleek die hoop te vervliegen uit de Belgische harten. Was Memphis Depay de grote man in het heenduel, was het Wayne Rooney die de show steelde in het Jan Breydelstadion in Brugge. De aanvaller van The Mancunians maakte een hattrick.

Gedurende de hele wedstrijd was de kloof tussen United en Brugge enorm. Van Gaal hamerde voor de wedstrijd al op het belang; United wil immers de Champions League in. Het kwaliteitsverschil was groot en dat uitte zich na twintig minuten spelen. Daley Blind mocht het spel maken, stak het middenveld over en speelde landgenoot Depay in. De aanvaller had een geniale steekbal in huis en bracht Rooney vrij voor het doel. De spits liftte de bal fraai over doelman Sinan Bolat heen: 0-1.

Over en sluiten

Daarmee leek het al gedaan voor de Belgen. Club zette bij vlagen wat druk, maar was gewoonweg niet opgewassen tegen het veel sterkere United. Na rust waren The Red Devils helemaal los. Een paar minuten na rust was het wederom Rooney die trefzeker was. Na een actie van Depay was het Ander Herrera die de assist verzorgde. Rooney kon rustig binnentikken: 0-2. Tien minuten later completeerde Rooney zijn hattrick, ditmaal was Juan Mata de aangever.

Toen Herrera zes minuten later ook nog een duit in het zakje mocht doen met de 0-4, was het helemaal over en sluiten voor Club Brugge. In de slotfase kreeg Javier Hernandez de kans op de 0-5, maar hij gleed uit toen hij een penalty probeerde te verzilveren. Zodoende plaatst Van Gaal zich met United voor de Champions League. Club Brugge-trainer Michel Preud'homme moet genoegen nemen met de Europa League. Maar dat is gezien de krachtsverhoudingen misschien wel een goede zaak.