Pc-release Assassin's Creed: Syndicate maand uitgesteld

Assassin's Creed en de pc zijn niet bepaald een goede match. Na de op z'n zachtst gezegd slechte pc-optimalisering van Assassin's Creed Unity vorig jaar wil Ubisoft er daarom ook alles aan doen om het vertrouwen van de pc-gamer terug te winnen. Dat heeft wel een nadeel: het nieuwste deel van Assassin's Creed, Syndicate, wordt daarom een maand later gelanceerd op de pc dan de consoles.

"We hebben verschillende nieuwe verbeteringen toegevoegd waardoor het voor ons mogelijk was om van vroeg af aan de pc-versie van Syndicate te stabiliseren en op te poetsen" schrijft Sam Kovalev, Studio Production Manager in Ubisoft Kiev, in een blog op de Ubisoft-website. "Dit is een van onze grootste prioriteiten geweest afgelopen jaar. De extra vier weken is om echt alles nog een keer te controleren voor het spel lanceert, zodat de game vanaf dag een soepel loopt op de pc."

Optimalisering of niet, Ubisoft wil er voor zorgen dat de minimale systeemvereisten gelijkstaan aan een ervaring van 1080p en 30 frames per second, hoewel er geen limiet op de framerate en de resolutie komt. 

Assassin's Creed: Syndicate komt op 23 Oktober uit voor de PlayStation 4 en de Xbox One. De nieuwe datum voor de pc-versie staat op 19 November.

Ac1
Pc-release Assassin's Creed: Syndicate maand uitgesteld