Vettel verdedigt 1-stop strategie

Sebastian Vettel staat recht tegenover de theorie dat Ferrari's één-stop strategie heeft bijgedragen aan zijn lekke band tijdens de Formule 1-race van België afgelopen weekend. De Duitser heeft besloten om zich voor het eerst uit te spreken over het incident aan het einde van de race.

Pirelli meldde na het incident dat bandenslijtage de mogelijke oorzaak was, aangezien Vettel al 29 ronden op de mediums reed. Paul Hembery, motorsport directeur van Pirelli, zei dat hij verrast was van de beslissing van Ferrari om één stop te doen, terwijl de andere teams er meerdere deden.

In een bericht op zijn website haalt Vettel hard uit naar de suggesties dat Ferrari's gok gevaarlijk was. Vettel zei: "Om alles duidelijk te maken: het team en ik hebben beiden voor deze strategie gekozen. Ik steun het team en het team steunt mij, en dat is wat ons een team maakt. Onze strategie was nooit riskant. Het team hoort hier niet de schuld van te krijgen."

Momenteel houdt Pirelli een langdurig onderzoek naar de oorzaak van het incident, waarvan de bevindingen waarschijnlijk aan het eind van deze week bekend worden gemaakt.

Pirelli: klapband Vettels eigen schuld
Vettel verdedigt 1-stop strategie (Foto: ANP)