Van Marwijk, Van Bommel naar Saudi-Arabië

Bert van Marwijk heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal gaat dezelfde functie uitoefenen in Saudi-Arabië. De 63-jarige Van Marwijk heeft voor één jaar getekend en heeft ook nog een optie tot verlengen.

Het contract van Van Marwijk gaat op 1 september in, waarna twee dagen later de eerste uitdaging wacht. Saudi-Arabië speelt dan in eigen huis tegen Oost-Timor in het kader van de Aziatische WK-kwalificatiereeks. Weer drie dagen later wacht dan de wedstrijd tegen Maleisië. Naast deze twee landen speelt Saudi-Arabië het ook nog tegen de Verenigde Arabische Emiraten en Palestina.

Van Marwijk zat sinds zijn ontslag bij Hamburger SV (begin 2014) zonder werkgever. In het verleden werkte uit ook nog voor onder meer Feyenoord, Fortuna Sittard, Borussia Dortmund en het Nederlands Elftal. Met Oranje reikte de trainer in 2010 tot de finale van het WK voetbal, waarin Spanje te sterk bleek.

Update 19.55 uur

Inmiddels begint de technische staf van Bert van Marwijk vorm te krijgen. Schoonzoon Mark van Bommel wordt assistent-bondscoach en volgt de nieuwbakken bondscoach naar Saudi-Arabië. Van Bommel combineert deze werkzaamheden overigens met zijn werk bij PSV.

Ook Taco van der Velde, nu nog werkend voor Voetbal International, gaat met Van Marwijk mee.