Lowlands trekt ruim 48.000 bezoekers

Voor de 23e editie van het driedaagse muziekfestival Lowlands zijn uiteindelijk 48.206 tickets verkocht, meldt entertainmentdienst BuzzE zondag.

In totaal is er op het festivalterrein in Biddinghuizen plek voor 55.000 mensen. Voor het eerst in jaren raakte het festival niet in de voorverkoop al uitverkocht en waren er tijdens het festijn nog kaarten te koop aan de kassa.

Toch is de organisatie van Lowlands 'tevreden' met de definitieve eindstand. "Met het concept van Lowlands is helemaal niets mis. Dat werkt nog steeds heel goed", stelt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. Een maand voor aanvang maakte de organisatie al bekend dat 72 procent van de tickets was verkocht, wat neerkomt op ongeveer 40.000 stuks.

Verwachtingen
"Misschien kwamen mensen de afgelopen jaren met verkeerde verwachtingen naar Lowlands. We moeten ons weer herdefiniëren naar het publiek toe. We zijn geen Pinkpop of Rock Werchter. Je komt hier niet om alleen maar de allergrootste namen te zien. Je komt hier om nieuwe muziek te ontdekken en je te laten verrassen door het uitgebreide randprogramma met bijvoorbeeld filosofie, politiek en literatuur", zegt de directeur.

Aan het driedaagse programma met meer dan 250 acts verdeeld over twaalf podia komt in de nacht van zondag op maandag om 05.00 uur een einde. Dan doet dj Joost van Bellen het licht in de polder uit en moeten alle bezoekers zorgen dat ze voor maandag 12.00 uur hun boeltje hebben gepakt.

Lowlands trekt ruim 48.000 bezoekers
Lowlands trekt ruim 48.000 bezoekers (Foto: ANP)