Uitslagen play-offs Champions League 19/08/2015

Op woensdag werden er nog vijf duels gespeeld in de play-offs van de Champions League. De returns van deze wedstrijden zijn aanstaande dinsdag. De winnaars plaatsen zich voor de groepsfase van het miljoenenbal.

Aanvaller Jean-Paul Boëtius heeft woensdagavond met een bitter gelijkspel gedebuteerd bij FC Basel. De ex-spits van Feyenoord kwam in de thuiswedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv na ruim een uur in het veld bij een stand van 1-1. Zijn Zwitserse ploeg moest daarna in het eerste duel van de play-offs voor de Champions League genoegen nemen met 2-2. Volgende week is de return.

Door een treffer van Eran Zahavi kwam de club uit Israël na een half uur op voorsprong. Nog voor de rust maakte Matias Delgado uit een strafschop gelijk. Boëtius, hersteld van een dijbeenblessure, liet als invaller in de spectaculaire slotfase bij vlagen leuke dingen zien, maar persoonlijk succes bleef uit. Dankzij Breel Embolo leek Basel alsnog als winnende ploeg van het veld te stappen, maar opnieuw Zahavi besliste diep in de blessuretijd anders: 2-2.

Celtic heeft slechts een kleine stap gezet richting het hoofdtoernooi. De Schotse ploeg van verdediger Virgil van Dijk won op thuis de heenwedstrijd tegen Malmö FF met 3-2.

Aanvaller Leigh Griffiths was de grote man bij Celtic met twee treffers. Van Dijk speelde de hele wedstrijd. De in Nederland geboren Turk Nadir Ciftci zat negentig minuten op de bank. Oud-Ajacied Derk Boerrigter zat niet bij de selectie.