Patrick Stewart in volgende Wolverine-film

Hoewel er nog niet veel bekend is over de laatste uiting van Hugh Jackman als Wolverine, heeft collega Patrick Stewart al laten vallen dat hij ook een rol heeft in de derde Wolverine-film.

In een interview met Collider meldde Stewart dat het niet bij een korte verschijning of cameo zal blijven: "Er is een project in ontwikkeling. Ik begrijp dat Professor Xavier meer dan alleen een verschijning zal maken, en dat intrigeert me."

Er wordt al een tijdje gesproken over het gebruiken van de Old Man Logan verhaallijn, geschreven door Mark Millar, als basis voor de film. Stewart leek ervan op de hoogte. "Het idee van een oude Wolverine - ik kijk er erg naar uit om Hugh Jackman oud te zien worden," reageerde hij. "Weet je, damn him. Hij ziet er zo goed uit! Dus ik hoop dat-ie onder de makeup zit, weet je wel? Ik zie er een stuk beter uit naast hem, in dat geval."

In Old Man Logan zijn de Verenigde Staten veroverd door superschurken. Logan leeft een rustig leventje met vrouw en kinderen, wanneer hij wordt benaderd door een blinde Hawkeye met een baan. Logan accepteert het aanbod omdat hij het geld nodig heeft. Deze verhaallijn kan niet volledig worden geïmplementeerd in de film, omdat bijvoorbeeld Hawkeye, een Avenger, qua rechten niet bij Fox ligt. Collider legt de theorie neer dat dit misschien is waar Professor X aan het verhaal wordt toegevoegd.

De nog titelloze derde Wolverine-film, de laatste keer dat Hugh Jackman de rol van Logan speelt, staat vooralsnog gepland voor maart 2017.

Patrick Stewart