Jos Verstappen: "Max snoert critici de mond"

Volgens Jos Verstappen heeft zijn zoon Max alle critici in de Formule 1 de mond gesnoerd. Jos is dan ook erg tevreden over de prestaties van zijn 17-jarige zoon die in Hongarije met een vierde plaats in Hongarije zijn beste prestatie tot nu toe heeft geleverd.

Max Verstappen kwam dit jaar als jongste rijder ooit de Formule 1 binnen en velen twijfelden er aan of de jonge Nederlander wel klaar zou zijn voor het grote werk, met zo weinig kilometers in Formule-auto's. De Toro Rosso-rijder toonde direct zijn snelheid, maar kende ook enkele crashes. Toch overheerst het positivisme met goede inhaalacties en enkele fraaie puntenfinishes. Jos Verstappen noemt Max tegenover Motorsport dan ook een parel voor de sport.

"Max was er klaar voor, en dat kan niet gezegd worden van elke 17-jarige. Ik ben blij dat hij in de Formule 1 zit en hij doet het erg goed. Red Bull is tevreden over hem en ik denk dat de Formule 1 blij kan zijn met een coureur als Max. Hij is snel, agressief en kan inhalen. Dat soort coureurs zijn altijd goed voor de sport."

De kritiek op de leeftijd van Verstappen junior is dan ook langzaam verstomd. Jos: "Ik heb een aantal artikelen gelezen waarin mensen hebben toegegeven dat ze fout zaten, maar er is nog niemand naar me toe gekomen om persoonlijk toe te geven dat hij het verkeerd had."

Inmiddels doen zelfs al geruchten de ronde dat Max Verstappen in 2017 naar Ferrari kan als opvolger van Kimi Räikkönen. Het onderstreept het talent van de rookie. "Ik wist dat Max het kon en ook Red Bull dacht er zo over. Ze hadden het volste vertrouwen in hem. Het is prima als iemand zegt dat ze niet in hem geloofden, maar ze hadden het duidelijk niet bij het rechte eind."

Jos Verstappen zeer tevreden over prestaties van zoon Max (Foto: Red Bull)
Jos Verstappen zeer tevreden over prestaties van zoon Max (Foto: Red Bull)