Nederlandse scouts vertraagd door tyfoon

Een aantal Nederlandse scoutinggroepen hebben moeite om na de wereldjamboree in Japan weer terug naar Nederland te komen. Ze ondervinden hinder van de tyfoon Soudelor die door Azië raast. Een vlucht die een deel van de scouts zouden nemen naar Taipei (Taiwan) is geannuleerd, waardoor ze de nacht moesten doorbrengen op de luchthaven van Osaka (Japan).

Anderen liepen vertraging op richting Taipei, waardoor ze hun aansluitende vlucht naar Nederland misten. Een aantal groepen is inmiddels onderweg naar huis, maar voor nog niet iedereen is duidelijk wanneer en waarheen ze zullen vertrekken. Dat blijkt uit berichten op de site van Scouting Nederland.

Aan de jamboree, het internationale Scoutingkamp dat georganiseerd werd van 28 juli tot 8 augustus, deden ruim duizend Nederlandse scouts mee.

Duizend scouts
De Nederlandse groep van ruim duizend scouts bestaat uit 684 jeugddeelnemers van elf tot en met zeventien jaar oud, 76 stafleden die de deelnemers begeleiden en meer dan tweehonderd volwassen scouts die meewerken in de organisatie.

Het internationale kamp wordt eens in de vier jaar telkens door een ander gastland georganiseerd. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland gehouden.

Nederlandse scouts vertraagd door tyfoon
Nederlandse scouts vertraagd door tyfoon (Foto: ANP)