Sportblog: Ronaldo geeft eiland cadeau & Belgen stelen er op los

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Ronaldo geeft een eiland cadeau
Jorge Mendes, de agent van onder andere Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Pepe en Radamel Falcao trad enkele dagen geleden te midden van zijn voetbalsterren in het huwelijk. De manager die goed is voor een vermogen van honderd miljoen euro deed dat op één van de meest romantische plekjes van Portugal, het kerkje van Foz do Doura en het landgoed Fundação Serralves.

Maar wat geef je een man die zoveel geld heeft? Juist ja, een eiland zo bedacht Ronaldo zich. Hij gaf zijn agent een Grieks privé-eiland cadeau. De exacte waarde van het eiland is onbekend, maar eilanden in Griekenland gaan sowieso niet onder de drie miljoen van de hand. Wat Mendes en zijn nieuwbakken vrouw Sandra nog meer hebben gekregen is onbekend. Wel liet het stel weten dat het geld wat ze kregen tijdens de bruiloft naar een goed gaat.

Ronaldo gaf een eiland cadeau (Pro Shots/Insidefoto)
Ronaldo gaf een eiland cadeau (Pro Shots/Insidefoto)

Sauber zet pitspoezen aan het werk tijdens zomerstop
De heren van de Formule 1 genieten deze dagen van een korte zomerstop. Drie weken lang zijn er geen tests en geen races maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Zo zette Sauber de pitspoezen aan het werk onder het mom van: "Pitsstops moet je serieus nemen, maar niet tijdens de zomervakantie."


Dat ziet er goed uit (Bron: YouTube/Sauber F1 Team)

Rechter verplicht München 1860-fans om Bayern-shirt te dragen
Een rechter in Duitsland heeft een wel heel originele uitspraak gedaan. Rechter Karin Jung moest recht spreken in de zaak van drie supporters van de Duitse tweedeklasser 1860 München die een fan van rivaal Bayern in elkaar hadden geslagen en hadden beroofd van zijn shirt. Ze veroordeelde de drie stoute fans tot het kopen van een shirt van Bayern én dat ook aan te trekken tijdens de volgende rechtszitting, anders riskeerden ze een gevangenisstraf van vijftien maanden.

"Dit was volgens mij de pijnlijkste straf voor hen", zo lichtte Jung tegenover Bild haar uitspraak toe. "Ik wou hen vooral aantonen dat voetbal voetbal is, en geen slagveld." Naar verluidt zijn de drie fans direct na de uitspraak naar de Bayern-fanshop gegaan om de straf in te lossen.

Stuntman scheurt met crossmotor over de golven
Als je genoeg hebt van modder en vuiligheid kun je altijd nog op het water gaan crossen. Dat is vast wat stuntman Robbie Maddison gedacht moet hebben. Hij monteerde ski's onder zijn motor en trok de zee op en dat leverde prachtige beelden op.


Crossen over de golven (Bron: YouTube/DC Shoes)

Belgen jatten Nederlandse clublogo's
Het Brabants Dagblad ontdekte een knap staaltje 'beter goed gestolen, dan slecht verzonnen'. Ze ontdekten dat de Belgische voetbalclub KVV Thes Sport, die uitkomt in de vierde nationale C, bij het ontwerpen van hun logo wel erg goed gekeken had naar dat van Willem II. Het was de Tilburgse club zelf ook al opgevallen. "Dit staat al even op onze radar. De kans is namelijk zeer groot dat dit logo van ons is gestolen. Alleen hebben we nog niet nagedacht over eventuele stappen.", aldus persvoorlichtster Karlijn van Hoek van de Tricolores.

In België maken ze zich vooralsnog niet zo druk om het kopieergedrag. "Maar er lijken zoveel logo's op elkaar. Ik snap de heisa nu niet. Ons logo is zestien jaar geleden gemaakt. We hebben nog niks gehoord van Willem II. Op het moment dat zij bij ons bezwaar maken dan gaan we het waarschijnlijk wel aanpassen", aldus een woordvoerder van de club tegenover Omroep Brabant.

Deze zaak bracht meteen een andere staatlje van logodiefstal aan het licht. Een oplettende lezer tipte het AD dat het logo van SK Watertoren wel heel veel gelijkenis vertoonde met dat van Helmond Sport. De voorzitter van de caféploeg was er tegen HLN.be eerlijk over. "Vijftien jaar geleden onbewust van het internet geplukt, maar we hebben nooit een klacht gekregen", aldus de voorzitter. "Ik heb de gelijkenis zes jaar geleden zelf bij toeval ontdekt. Volgens mijn voorganger werd het logo vijftien jaar geleden van het internet geplukt, maar was ons niet bekend dat het van Helmond Sport was", vult hij verder aan. De gelijkenis tussen de twee logo's was aanvankelijk nog groter omdat de Belgen in het rood speelden. "Later hebben we het aangepast aan onze kleuren blauw en wit, naar het shirt van Argentinië. Zolang er geen klachten komen, zijn we niet van plan ons logo te wijzigen", besluit de voorzitter die hoopt dat hiermee de kous af is.

Dankzij het internet blijft niets geheim. Want dankzij een oplettende volger van het Eindhovens Dagblad is er weer een Belgische club gevonden die het logo van Helmond Sport overgenomen heeft. Bij FC Hoogeinde deden ze zelfs niet de moeite om ook maar iets aan het logo aan te passen:

Voor de volledigheid, dit is het logo van Helmond Sport:

Het echte, originele Helmond Sport-logo (Pro Shots/Ronald Bonestroo)
Het echte, originele Helmond Sport-logo (Pro Shots/Ronald Bonestroo)

Bidden voor een kampioenschap van Feyenoord
Twee Feyenoordfans willen dat hun club in de Eredivisie eindelijk weer eens kampioen wordt. Kenneth en Esmeralda zijn zo wanhopig dat ze een briefje gericht aan God achterlieten in een kerkje in de Franse Dordogne. Een andere Nederlander vond het op 3 augustus geschreven briefje en zette het op Twitter, maar deze Tweet is later weer verwijderd.

Kenneth en Esmeralda schreven: "Ik bid tot u dat wij een gezond kindje mogen ontvangen en dat Feyenoord weer eens kampioen wordt zodat we de Coolsingel na jaren weer op zijn kop kunnen zetten."

Keeper krijgt hamburger naar zijn hoofd en eet hem op
In de Argentijnse competitie namen Belgrano en Racing Club het tegen elkaar op en daar hadden de fans van de laatste genoemde club het blijkbaar niet zo op de keeper van hun tegenstander. Vanuit het vak van Racing werd namelijk een hamburger naar het hoofd van Juan Carlos Olave, de keeper van Belgrano, gegooid. Aangezien Olave vast wel ergere dingen naar zijn hoofd heeft gekregen, kon hij hier wel om lachen. De doelman nam zelfs nog een hap alvorens hij de hamburger buiten het veld gooide.


Smakelijk (Bron: YouTube)

Ronald de Boer: "Hans Kraaij jr. speelt een rol"
De reden dat Hans Kraaij jr. bij SBS6 weg moest en geen Champions League-verslaggeving mocht doen, ligt volgens Ronald de Boer aan het feit dat niemand Kraaij nog serieus neemt. De oud-Ajacied deed zijn uitspraken aan de tafel bij Jinek. Eva Jinek haalde in het gesprek een uitspraak van oud-FOK!ker Nico Dijkshoorn aan. "Het helpt niet als een programma dat miljoenen heeft gekost wordt gepresenteerd door iemand die al jarenlang bij Voetbal International de schreeuwende dorpsgek acteert", zo schreef onze voormalig columnist.

De Boer kon zich daar wel in vinden. "Mensen zien hem met dat jasje gooien, tegen Derksen en Gijp gek doen en honderd keer zeggen dat hij wegloopt van tafel en het niet doet. Dan denk ik: moeten we hem serieus gaan nemen? Ik denk dat hij dat heeft onderschat en dat is triest want het is een vakman." Toine van Peperstraten vulde De Boer hier nog op aan. "Hij was meer de reporter langs het veld", aldus de presentator van het voetbal op SBS6.

Overigens moeten we de analyses van Ronald de Boer ook met een korreltje zout nemen getuige zijn oordeel over Lionel Messi destijds:

Vermomde Ronaldo krijgt weinig aandacht
Het was leuk bedacht, we verkleden Cristiano Ronaldo en hij gaat helemaal de blits maken als straatvoetballer. Maar helaas, de stervoetballer krijgt weinig aandacht op straat. Af en toe wil er wel iemand met hem ballen maar meestal is er weinig fun te beleven voor Ronaldo. Slechts één jongetje neemt echt de tijd voor de Madrileen en hij krijgt dan ook de bal waarmee de twee speelden. Als Ronaldo vervolgens zijn vermomming afdoet krijgt hij ineens veel meer aandacht en moet hij maken dat hij wegkomt.


De vermomde Ronaldo (Bron: YouTube)