Opbrengst Disney opnieuw succesvoller dan verwacht

Disney heeft opnieuw een goed kwartaal achter de rug. Het bedrijf wist voor de elfde keer op rij boven de verwachtingen uit te stevenen. Dit meldt Variety.

De opbrengsten werden voor een groot deel gegenereerd uit merchandise en de Grote Drie van Disney: Pixar, Lucasfilm en Marvel. Grote titels als de nieuwe Avengers en Pixar-film Inside Out wisten gezamenlijk al 2 miljard dollar binnen te halen. Daarbij komt ook nog eens een titel als Cinderella, dat goed was voor 540 miljoen dollar, door wist te dreunen tot het vorige kwartaal.

Er was echter ook een smet op het succes. Zo flopte Brad Bird's original Tomorrowland (in Nederland uitgegeven als Project T) behoorlijk. De film wist net quitte te spelen tegen een budget van bijna 200 miljoen dollar, en daarbij zijn normaliter de kosten die worden gespendeerd aan premières en advertenties niet inbegrepen. 

Er zitten nog grote titels in het vat. Zo gaat de nieuwe Star Wars-film, geregisseerd door JJ Abrams, het geheid goed doen bij de doelgroep en zal dit zorgen voor een opleving in de verkoop en merchandise van de andere titels. Die rechten werden een aantal jaar geleden opgekocht door Disney, bij de inlijving van Lucasfilm. Er wordt geschat dat Episode VII: The Force Awakens wel eens de succesvolste film van het jaar zou kunnen worden. Dan zou het Universal's Jurassic World, dat momenteel op 1,56 miljard dollar staat, af moeten troeven. Of dat het geval gaat zijn, valt te zien op 18 december.