'picnic' is vuig racisme!

Vandaag werd bekend dat er een onlinesupermarkt haar deuren gaat openen onder de naam 'picnic.nl'. Maar dát is natuurlijk tegen het zere been van de standaard racismeroepers. Picnic betekent namelijk niets minder dan 'pick a nigger', aldus Iwan Wilfred Leeuwin in een facebookpost gericht aan de online supermarkt.

Het doel van de 'picnic' was "het plegen van georganiseerde martelingen en moorden [...] op onschuldige afro-amerikanen", wauwelt Iwan. Het woord 'picnic' heeft derhalve volgens Leeuwin een 'racistische achtergrond' en ligt daarmee "gevoelig voor het bewustwordingsproces in Nederland"

Het lijkt er dus op dat we - net als met Zwarte Piet het geval is - de aloude traditie van het genieten van wat (borrel)hapjes op een kleed in het park zullen moeten afschaffen.

We hebben nagelaten de mening van Sylvana Simons te vragen in deze kwestie. Overigens ligt de werkelijkheid iets anders, maar dat weerhoudt deze meneer er niet van mensen, zoals vaker gebeurt, keihard weg te zetten als racist.

picnic
picnic