Nederland wint WK in 2586

Goed nieuws voor achter- achter- achter- achter- achterkleinkinderen van iedereen, Nederland wordt in 2586 voor het eerst wereldkampioen! Althans als we de simulatie van Redditor Lord_Yimzo mogen geloven. Lord_Yimzo heeft namelijk 1000 jaar in Football Simulator gesimuleerd, iets wat 58 dagen kostte. Hij heeft overigens enkel Engeland gesimuleerd, dus we weten niet of Ajax nog steeds recordkampioen is, en of Feyenoord nog kampioen is geworden.

Nederland wordt voor het eerst wereldkampioen in 2586, in de 400 jaar die erop volgen zijn we echter een stuk succesvoller en worden we nog vijf keer vaker wereldkampioen. Daarmee doen we het beter dan België (vijf keer) maar wel beduidend slechter dan recordhouder Engeland (41 keer). Voor de Marokkaanse gemeenschap in Nederland is ook goed nieuws, Marokko wint ook een keer de wereldbeker, wanneer is niet bekend. Turkije wint hem helaas niet maar pakt wel drie keer zilver en vijf keer brons. Venezuela, dat nog nooit deelnam aan een wereldkampioenschap, won de beker 25 keer.

In de Champions League is Real Madrid recordhouder, vorig jaar werd La Decima behaald, de tiende Champions League winst, en duizend jaar later heeft de ploeg ondertussen 108 keer de beker met de grote oren gewonnen. Andere dingen die opvallen zijn Zenit die kinderen in het veld zet, zij hebben namelijk een speler van veertien jaar laten debuteren in 2164. Goed nieuws voor Feyenoordfans, het record van grootste overwinning staat op naam van de Rotterdammers, deze is echter wel uit het verleden toen de ploeg met 12-2 won. 

In het tweede Europese toernooi, nu de Europa League, heeft Ajax het record van grootste overwinning. Namelijk 14-0. Deze overwinning was in het verleden tegen Differdange. Lazio wint 48 keer de Europa League en is daarmee recordhouder. Pirlo, die zijn carrière afsluit bij Young Boys uit Zwitserland is de oudste speler die ooit in het toernooi speelt. In 2021 is hij 42 jaar en speelt hij zijn laatste Europese wedstrijd tegen het Schotse Hibernian. Principat is de grootste verliezer, zij krijgen het namelijk voor elkaar om 565 jaar geen enkel duel te winnen of gelijk te spelen, wel verliezen zij 257 keer. Ter vergelijking, 565 jaar geleden had Colombus Amerika nog niet (her)ontdekt.

Het grootste stadion in Engeland ligt in Burnsley. De Harry Potts Arena telt meer plaatsen dan dat de plaats Burnley rijk is, namelijk 112.278, tegenover een schamele 74.000 inwoners. Old Trafford, thuisbasis van Manchester United telt op dit moment 75.731 plaatsen, dat is 66.000 meer dan over duizend jaar, want de ploeg doet het dan beduidend minder goed. Het zakt namelijk af en zit op een gegeven moment in de vierde Engelse divisie. Op dat moment heeft het stadion nog een capaciteit van 100.000, iets wat natuurlijk niet realistisch is.

Tijd om naar de Premier League te gaan, die gedomineerd wordt door Sheffield United. 167 keer winnen zij de Engelse hoofdprijs. Burnley is de grote pechvogel met 130 keer zilver, zij winnen maar een schamele 138 keer de titel. Van de topclubs van dit moment doet Arsenal het het beste. Zij staan op een vijfde plaats met meest behaalde titels met 73 titels. Men zegt dat Wenger er geen meer mee heeft gemaakt. Huidig titelhouder Chelsea zal in de komende duizend jaar nog een titel winnen. Op grote Europese prijzen hoeven The Blues niet meer te rekenen.