Leeuw Cecil: 'ik ben okÚ!'

Niemand heeft het gemist. En tandarts Walter Palmer heeft hem zeker niet gemist: leeuw Cecil werd bruut vermoord en daar waren nogal wat mensen boos over. Maar Cecil heeft inmiddels van de gene zijde iets van zich laten horen: 'ik voel mij beter dan ooit'.

Dat weten we dankzij Karen Anderson, professioneel dierenfluisteraar, ook van dieren die al dood zijn. Naar eigen zeggen heeft het medium contact gelegd met Cecil en een goed gesprek met de koning der dieren gehad. Zijn boodschap deed haar wat traantjes wegpinken.

Laat niet toe dat de actie van enkelen ervoor zorgt dat we ons verslagen voelen en dat onze harten duister worden”, zou Cecil verklaard hebben. ”Als we dat toestaan, worden we net als hen.”

De diepzinnige dode leeuw vervolgt: ”verhoog je vibratie en laat de energie ervoor zorgen dat we verder gaan. Dingen zijn nu eenmaal zoals ze zijn en hoeven niet eindeloos besproken te worden. Luister naar mijn hart, kind. Ik voel mij beter dan ooit tevoren, grootser dan ik ooit was want niemand kan onze puurheid, onze waarheid of onze ziel afnemen.”

”Ik ben hier. Spreek met iedereen die nodeloos lijdt onder de mens die zijn hebzucht probeert te bevredigen. Breng licht en liefde, dan zullen we dit overstijgen”, klinkt het als een volleerde zenmeester.

Cecil was een van de beroemdste leeuwen ter wereld en een van de sterattracties in het Hawange national park te Zimbabwe. De 13-jarige leeuw werd onthoofd en gevild aangetroffen buiten het gebied.

Zijn moordenaar zou 50.000 dollar hebben betaald om Cecil te mogen afmaken. Iets dat geen kunst was, de leeuw was niet bepaald mensenschuw. Meneer Palmer is trouwens niet alleen een dierenbeul, hij kan ook zijn handjes niet thuishouden.

Ook broer van leeuw Cecil gedood (Foto: ANP)Plaatje van nog levende leeuwen