Simpel 'verdubbelt' buitenbundelkosten internet

Simpel verhoogt haar buitenbundel internetkosten per 1 september en stapt over van betaling per 50mb naar betaling per 1mb. De manier waarop Simpel de prijswijziging naar de klant toe brengt is nogal opmerkelijk. Zo staat in de mail naar klanten het volgende:

"Momenteel betaal je voor het gebruik van mobiel internet buiten de bundel €2,50 per 50 MB. Dat betekent dat je datagebruik per 50 MB wordt afgerond. Als je in de huidige situatie 51 MB gebruikt dan wordt er dus €5 in rekening gebracht. Dat vinden we niet Simpel. Na invoering van de tariefswijziging gaat het tarief naar €0,10 per MB. In de nieuwe situatie wordt je datagebruik niet meer afgerond, je betaalt dan dus per gebruikte KB."

Waar je vóór de prijswijziging 50 MB kon gebruiken voor € 2,50, ben je straks bij 25 MB al € 2,50 kwijt. Voor 50 MB betaalde je maar € 2,50, waar dit na de verhoging maar liefst € 5,- zal zijn. Dat komt neer op een verdubbeling van de kosten van je internetbundel. Alleen als je minder gebruikt dan 25 MB ben je straks voordeliger dan in de huidige situatie.

Mensen die de verhoging niet op prijs stellen kunnen vanwege de eenzijdige tariefswijziging hun abonnement kosteloos opzeggen.