Dotcom: vermijd Mega wegens overname

Kim Dotcom, de excentrieke miljonair die, nadat de FBI een eind maakte aan Megaupload, terug kwam met Mega.co.nz, waarschuwt mensen de dienst te vermijden. Na een vijandelijke overname is Mega nu in handen van de Nieuw-Zeelandse overheid en de Amerikaanse entertainmentindustrie.

In een vraaggesprek meldde Dotcom onlangs dat hij niet meer betrokken is bij Mega. Een Chinese investeerder, die gezocht wordt wegens fraude, heeft verschillende tactieken gebruikt om een meerderheidsbelang in Mega te krijgen. De Nieuw-Zeelandse overheid heeft beslag gelegd op die aandelen, wat betekent dat de Nieuw-Zeelandse overheid de controle heeft over Mega.

Ook zou Hollywood een groot deel van de aandelen in bezit hebben, weet Dotcom. Omdat hij ernstige twijfels heeft over hoe veilig de site nog is om te gebruiken raadt hij iedereen af nog gebruik te maken van de dienst.

Dotcom belooft volgend jaar met een volledig open-source en non-profit alternatief te komen. "I want to give everyone free, unlimited and encrypted cloud storage with the help of donations from the community to keep things going."

Ondertussen ontkent een woordvoerder van Mega de beschuldigingen en distantieert zich van de uitspraken van Dotcom.