PVV komt op voor PKK

De PVV, een partij die toch vooral bekend staat om hun radicale denkbeelden over de Islam, heeft zich uitgesproken in de oorlog tussen IS, Turkije en de PKK.

In een persbericht maakt de PVV een aantal kamervragen aan ons kenbaar die over de Turkse kwestie gaan. De strekking hiervan is dat de Turken stom zijn en de Koerdische PKK goed bezig is. PVV-kamerlid De Roon: 'De Koerden zijn de enige effectieve strijdmacht op de grond tegen de terroristen van Islamitische Staat. Juist zij worden nu door onze NAVO-‘bondgenoot’ Turkije gebombardeerd. Dat is schunnig'.

Hiermee spreekt de PVV zijn afschuw uit over de bombardementen van Turkije en wil de partij dat Turkije uit de NAVO verdwijnt. Dat is allemaal nog te verwachten. De steun voor de PKK, een groepering die door alle landen in de Europese Unie als terroristische organisatie wordt gezien, komt uit onverwachte hoek. Hoever Wilders en zijn PVV de steun voor deze malafide organisatie doorzet, weten we niet. In ieder geval is het leuk voor Geert dat hij nu wat nieuwe Moslimvrienden gemaakt heeft in de Koerden.

Voor de volledigheid nog even de kamervragen die zijn ingediend door Raymond de Roon:

1.) Klopt het bericht dat Turkije herhaaldelijk bombardementen heeft uitgevoerd op Koerdische stellingen in Noord-Irak? (*)

2.) Klopt de opvatting dat de Turkse bombardementen op Koerdische stellingen veel zwaarder zijn dan de Turkse bombardementen op stellingen van de Islamitische Staat? Zo neen, welke bewijzen heeft u die dit weerspreken?

3.) Hoe beoordeelt u het feit dat de Iraakse premier Haider al-Abadi de Turkse bombardementen in Noord-Irak beschouwt als een schending van de Iraakse soevereiniteit? Deelt u zijn mening? Zo neen, waarom niet? (**)

4.) Hebben de NAVO-landen tijdens het spoedberaad d.d. 28 juli 2015 expliciet hun steun verleend aan Turkije om luchtaanvallen uit te voeren boven Noord-Irak?

5.) Vallen de Turkse luchtaanvallen in Noord-Irak onder het zelfverdedigingsrecht van Turkije? Zo ja, welke bepalingen uit het internationale recht ondersteunen het Turkse handelen?

6.) Deelt u de mening dat de NAVO-landen, met hun politieke steun aan Turkije in de strijd tegen ‘terrorisme’, Turkije een blanco cheque hebben gegeven om de Koerden een flink pak slaag te geven?

7.) Laat u het NAVO-bondgenootschap nog langer gijzelen door de islamitische agenda en binnenlandse machtsspelletjes van kalief Erdogan? Zo neen, wilt u er dan alles aan doen om Turkije uit de NAVO te zetten?