Guardado en Corona winnen met Mexico de Gold Cup

Met goals van de eredivisiespelers Andrés Guardado (PSV) en Jesús Corona (FC Twente) heeft Mexico zondagavond (plaatselijke tijd) de Gold Cup gewonnen ten koste van Jamaica (3-1). Aanvoerder Guardado werd bovendien uitgeroepen tot de beste speler van het tweejaarlijkse kampioenschap van de Concacaf, de federatie voor de lidstaten in Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De PSV'er opende de score in de 31e minuut. Het was voor de middenvelder die bij zijn club zelden scoort, de zesde goal van het toernooi. In de tweede helft verdubbelde Corona de voorsprong van Mexico na een defensieve fout van Michael Hector. Oribe Peralta nam alle spanning weg in de 61e minuut.

De Jamaicaanse invaller Darren Mattocks bracht tien minuten voor tijd de eindstand op het bord.

Mexico won de Gold Cup voor de zevende keer. Debutant Jamaica was ondanks het verlies in de finale trots op de prestatie. "Het is jammer, maar ik kan niet trotser zijn op ons team", reageerde aanvaller Giles Barnes. "We hebben veel om naar uit te kijken in de toekomst."