Lisa (13) uit Spijkenisse vermist: politie schaalt onderzoek op

Sinds woensdagnacht is de 13-jarige Lisa Tuk uit Spijkenisse vermist. Het meisje is uit haar tent gekropen, zonder dat haar vader daar iets van merkte. Ze stonden op de camping Rabbit Hill in Nieuw-Milligen (Gelderland). Met haar vader, stiefmoeder en zusje was ze daar op vakantie.

Het vermoeden bestaat dat Lisa onderweg was naar ene Daan, die in Leiden zou wonen. Het zou hierbij mogelijk gaan om iemand die zich als hem voordoet, omdat foto's van hem op verschillende websites staan.

Aangezien Lisa zelf op pad is gegaan werd de vermissing in eerste instantie als 'niet urgent' geregistreerd. De politie heeft het onderzoek inmiddels opgeschaald. Hierdoor worden er meer "opsporingsmogelijkheden" ingezet, en zal onder meer worden gekeken naar de telefoongegevens van het meisje. Ook worden camerabeelden bestudeerd.

Van een specifiek gebied waarin wordt gezocht, is nog geen sprake. "We hebben op dit moment echt geen idee waar ze kan zijn", aldus de woordvoerder. Er zijn ook geen aanwijzingen dat sprake zou kunnen zijn van een misdrijf.

De familie is op verschillende social-media een campagne gestart om het meisje terug te vinden. Zo is er op Twitter een account geopend en op Facebook is er een speciale groep aangemaakt. Ook op waarislisa.nl staat alle informatie omtrent de vermissing.

Marco Tuk, de vader van Lisa, staat niet stil en heeft naar eigen zeggen een privédetective ingezet. Ook zoekt hij zelf ook naar zijn dochter. "Wij hopen dat ze snel de weg naar huis weer vind", aldus Marco.

Signalement
Lisa droeg een grijze joggingbroek, een wit shirt en een licht grijze hoody. Zij heeft een donkerpaarse 'Eastpack'-rugzak bij haar. Verder draagt ze een bril met een zwart/gouden montuur.

 

VERMIST: LISA TUKNooit gedacht en met pijn in mijn hart dit te moeten schrijven, gisteren nacht (23-07) is mijn/onze...

Posted by Marco Tuk on vrijdag 24 juli 2015