Boybands bundelen krachten in zombie-westernfilm

De Backstreet Boys en *NSYNC gaan samen een film maken. Leden van de boybands zullen het tegen zombies opnemen in een nieuwe postapocalyptische western uit de stal van cultfilmstudio The Asylum.

"Het is een zombie western futuristische horrorfilm," aldus Nick Carter (Backstreet Boys) in een interview met Rolling Stone tijdens Comic-Con International. "Wie ik precies speel weten we nog niet, maar ik ben een goeierik en ik help de boel te redden," verzekert hij.

De film, Dead 7 geheten, zal ook worden geschreven door Carter, die collega's Howie Dorough, A.J. McLean (beiden Backstreet Boys) en Joey Fatone (*NSYNC) heeft gestrikt om mee te spelen. De zanger-acteur-schrijver hoopt ook nog Jordan Knight uit New Kids on the Block mee te krijgen.

Dat de film geen hoog niveau zal proberen te halen is niet alleen duidelijk uit de bovengenoemde namen, maar ook doordat The Asylum bekend staat om het in hoog tempo uitbrengen van goedkoop gemaakte pulpfilms die bij een specifiek publiek heel populair zijn. Deze week verschijnt Sharknado 3 van hun hand, maar gemiddeld weet de studio twee films per maand te maken, zo vertelde een woordvoerder aan FOK! tijdens Comic-Con.

Het bekendste voormalig bandlid van *NSYNC, Justin Timberlake, heeft zich nog niet laten strikken door de productie, maar hij heeft ook al sinds 2013 niet meer in films gespeeld. "Ik ben nu nog de enige *NSYNC'er, maar je weet nooit," liet Fatone weten.

Dead 7 moet volgend jaar verschijnen.