Censor: VMA's ongeschikt voor jonge kijkers

Miley Cyrus gaat de MTV Music Video Awards presenteren en daar is de Parents Television Council (PTC) niet blij mee. De invloedrijke organisatie die televisieprogramma's keurt op inhoud vermoedt dat met de komst van Cyrus de show 'profaan en seksueel' wordt.

"Het gaat niet veilig zijn voor kinderen om te kijken, dus moet het stempel TV-MA erop", meldt PTC-president Tim Winter aan Gossip Cop. TV-MA betekent dat een programma niet geschikt is bevonden voor kijkers jonger dan 17 jaar. Winter geeft aan dat MTV eerder weigerde zijn huidige leeftijdsgrens van 14 jaar te verhogen.

"Met Miley wordt het waarschijnlijk heel erg op de rand, erg profaan en erg seksueel expliciet", vertelt Winter die zijn oordeel baseert op de eerdere verschijningen van Cyrus. In 2013 danste een schaars geklede Miley met seksueel suggestieve bewegingen met Robin Thicke, het zogenoemde twerken. Een jaar later zag Winter tot zijn genoegen geen wilde capriolen van Cyrus. "Als ouder van een tiener was de uitzending van twee jaar geleden duidelijk niet geschikt voor een 14-jarige. Ik denk dat de uitzending van vorig jaar minder heftig was omdat er druk van de adverteerders was niet weer te gaan twerken."

Censor: VMA's ongeschikt voor jonge kijkers
Censor: VMA's ongeschikt voor jonge kijkers (Foto: BuzzE)