Reboot voor Xena: Warrior Princess

De in de jaren 90 populaire tv-serie Xena: Warrior Princess komt terug op tv. The Hollywood Reporter meldt dat NBC bezig is een reboot van de serie op de rit te krijgen. De producers van het origineel, Rob Tapert en Sam Raimi, zijn opnieuw betrokken bij deze versie.

Xena ontstond oorspronkelijk als spin-off van Hercules en toonde Lucy Lawless als de Amazon-strijdster. De nieuwe Xena zou niet alleen de uitstraling van Lawless moeten kunnen evenaren, maar ook de intelligentie van iemand als Hunger Games-hoofdfiguur Katniss Everdeen moeten kunnen weergeven. De reboot van Xena komt in een periode waarin makers en kijkers van film en tv op zoek zijn naar meer interessante vrouwelijke hoofdfiguren in plaats van de meer traditionele mannelijke rollen. De oorspronkelijke serie kende zes seizoenen in de latere helft van de jaren 90.

"Ik krijg nog altijd vragen over wanneer de Xena-film eraan komt," vertelde Lawless over een Xena-vervolg tijdens Comic-Con International, waar de actrice aanwezig was om haar rol in Ash vs Evil Dead, van dezelfde producers, te promoten. "Ik weet niet waar het aan ligt, het is waarschijnlijk een rechtenkwestie, maar dat is tegenwoordig zo'n slap argument," voegt de actrice toe. "Breng de show terug, het is grappig, het is sexy, het is actie."

Xena is niet de enige tv-serie die opnieuw naar de televisie wordt gebracht; vorig jaar kreeg actieserie 24 al een extra, losstaand seizoen en er wordt nagedacht over een terugkeer van Prison Break. Tegelijk wordt er op televisie meer gedaan met bekende films: zo begon onlangs een tv-versie van Scream op de Amerikaanse MTV en zijn in het komende seizoen tv-series van Limitless en Minority Report te zien. De Xena-reboot zou in 2016 moeten beginnen.

Lucy Lawless als Xena
Lucy Lawless als Xena