Storing nieuwe achtbaan Efteling duurt voort

De nieuwste achtbaan van de Efteling, Baron 1898, was maandagmorgen nog altijd dicht door een storing. Het park in Kaatsheuvel heeft wel "goede hoop" dat de attractie in de loop van de dag weer de poorten kan openen. Monteurs denken de oorzaak te hebben gevonden.

De achtbaan kwam zondagmorgen voor de tweede keer tot stilstand. Monteurs hebben er tot 's avonds laat aan gewerkt. Toen het park maandag openging waren ze nog altijd bezig. "Zo'n attractie is een complexe machine vol technische snufjes en sensoren voor de veiligheid", legde een woordvoerster van de Efteling uit. Omdat de Baron 1898 nog zo nieuw is, weten de monteurs niet direct de oplossing voor iedere foutmelding.

De zogeheten dive coaster, met als hoogtepunt een vrije val van 37,5 meter, ging begin deze maand open. Vorige week maandag was er ook al een storing. Toen moesten bezoekers eruit worden gehaald.

Ben je van plan de Efteling te bezoeken speciaal voor deze nieuwe attractie is het aan te bevelen even te wachten tot de kinderziektes eruit zijn en de baan wat consistenter draait.

Storing nieuwe achtbaan Efteling duurt voort
Storing nieuwe achtbaan Efteling duurt voort (Foto: ANP)