Nieuwe achtbaan Efteling alweer stil door storing

Bezoekers van de Efteling die zich in de gloednieuwe achtbaan Baron 1898 de stuipen op het lijf wilden laten jagen, kwamen zondag niet aan hun trekken. De attractie, met daarin onder andere een vrije val van 37,5 meter, had sinds ongeveer 10.45 uur te kampen met een storing. Technici van het pretpark proberen de achtbaan volgens een woordvoerster zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen.

Volgens de woordvoerster van de Efteling is onduidelijk wat de oorzaak van de storing is. "Het komt wel vaker voor bij attracties, zeker bij de spannendere. Die zitten vol sensoren die heel gevoelig zijn, in verband met de veiligheid." Verder is de attractie nieuw, zijn er mogelijk kinderziektes en moeten de technici de attractie nog leren kennen. Maandag was er ook een storing in de Baron 1898 en moesten bezoekers eruit gehaald worden. Het is niet duidelijk wanneer de storing verholpen is.

De achtbaan van het type divecoaster ging op 1 juli voor het eerst open. Adrenalinejunkies kwamen er massaal op af, waardoor er 's morgens urenlange wachttijden waren in de zomerhitte. Vorige week moesten mensen al met een hoogwerker uit de nieuwe achtbaan worden gered.

Nieuwe achtbaan Efteling stil door storing
Nieuwe achtbaan Efteling stil door storing (Foto: ANP)