Cosby betaalde om affaires te verzwijgen

Bill Cosby heeft verschillende vrouwen geld betaald om zijn buitenechtelijke affaires geheim te houden voor zijn vrouw. Dat blijkt uit een verklaring die de komiek in 2005 en 2006 gaf, waar The New York Times uit citeert.

Cosby werd ondervraagd door de advocate van Andrea Constand, die hem in een rechtszaak beschuldigde van aanranding. Eerder werd al bekend dat Cosby in de verklaring toegaf dat hij verdovende middelen had die hij aan vrouwen gaf om seks met ze te hebben. In de zaak werd indertijd een schikking getroffen.

In de verklaring vertelt Cosby meer over hoe hij de veel jongere Constand probeerde te verleiden, al zegt hij niet verliefd op haar te zijn geweest. Over de avond dat hij Constand aangerand zou hebben, zegt hij dat hij haar het kalmeringsmiddel Benadryl gaf. Hij besprak het incident later telefonisch met de boze moeder van de jonge vrouw, waarbij hij benadrukte dat de seks met wederzijdse instemming gebeurde. Hij bood toen ook aan om de studiekosten van Constand te betalen.

Over Andrea Constand zegt hij dat zij een 'leugenaar' is. "Dat weet ik omdat ik erbij was", aldus Cosby.

Cosby betaalde om affaires te verzwijgen
Cosby betaalde om affaires te verzwijgen (Foto: ANP)