Vergoeding huisartsbezoek in 2016 nog onzeker

Er is een kans dat in 2016 huisartsbezoek niet meer vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Dit komt doordat veel huisartsen het contract met de zorgverzekeraar, dat regelt dat deze vergoeding rechtstreeks gefactureerd kan worden, nog niet getekend hebben. De huisartsen hebben moeite met het contract omdat dit volgens hen niet voldoende zeggenschap geeft aan de huisarts, is te lezen op Zorgwijzer.nl

De huisartsen hebben wel gepleit voor meer zeggenschap maar daarover is nog geen overeenstemming bereikt. Dit is voor veel huisartsen een reden om het contract niet te tekenen. De zorgverzekeraars roepen nu op het contract alsnog te tekenen omdat anders de patiënt hiervan veel nadelige gevolgen zal ondervinden.

Huisartsbezoek is onderdeel van het basispakket en telt ook niet mee in het eigen risico dat nu 375 euro bedraagt. Zonder contract moet er wel een eigen bijdrage worden betaald en draait de patiënt ook eerst zelf op voor de kosten van huisartsbezoek. Er rest de zorgverzekeraar en huisartsen nog een paar maanden om tot overeenstemming te komen.