IAAF vreest lege tribunes bij WK atletiek

Er moet nog flink aan getrokken worden, wil de organisatie van het WK atletiek in Peking de belofte van volle tribunes kunnen inlossen. Lamine Diack, voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF, vreest dat vooral tijdens de ochtendsessies weinig mensen zullen kijken naar de verrichtingen van de internationale topatleten. "De organisatie heeft nog veel werk te doen", stelde de Senegalees over het mondiale evenement dat eind volgende maand plaatsvindt. "Er is geen tijd te verliezen."

De organisatie in Peking beloofde bij het bid voor de WK dat het stadion tijdens de avondwedstrijden volledig vol zou zitten en in de ochtend minimaal voor 30 procent bezet zou zijn. "Maar op dit moment is het beeld dat 's avonds slechts de helft plaatsen bezet zullen zijn", aldus Diack.

De WK worden van 22 tot en met 30 augustus gehouden in het atletiekstadion waar in 2008 ook de Olympische Spelen plaatsvonden. Destijds haalde de organisatie met bussen Chinezen uit de stad op om lege plaatsen in het stadion op te vullen.

IAAF vreest lege tribunes bij WK atletiek
IAAF vreest lege tribunes bij WK atletiek (Foto: ANP)