Inside Out heeft beste opening voor Pixar ooit

De animatiefilm Inside Out heeft woensdag de beste opening in Nederland gehad voor een film van producent Pixar ooit. De film, die in de Nederlandse versie Binnenstebuiten heet, bracht op woensdag al 175.000 euro op.

Dat is meer dan Cars 2, die het oude record in handen had. Dat heeft distributeur Disney donderdag bekendgemaakt. Inside Out beleefde eerder dit jaar op het festival van Cannes zijn wereldpremière en kreeg van de Nederlandse critici louter lovende recensies.

De film vertelt over de vijf emoties in het hoofd van een tienermeisje. Als de elfjarige Riley verhuist naar een andere stad, moeten Vreugde, Verdriet, Angst, Woede en Afkeer alles in werk stellen om Riley met deze grote verandering om te leren gaan.

Inside Out draait momenteel in 277 bioscoopzalen, in zowel de Engelse als de Nederlandse versie. De stemmen in de Engelse versie zijn van onder anderen Amy Poehler, Bill Hader en Kyle McLachlan. In de Nederlandse nasynchronisatie zijn de hoofdrollen voor onder meer Richard Groenendijk, Peggy Vrijens en Georgina Verbaan.

Pixar was in het verleden verantwoordelijk voor animatiehits als Toy Story, Finding Nemo, Ratatouille, The Incredibles, Wall-E, Monsters Inc. en Up. De Nederlandse première vond woensdag plaats in de JT-bioscoop in Hilversum. De zaal biedt een nieuw Dolby-systeem waardoor films met nog mooier beeld en geluid kunnen worden vertoond.