Het ooit zo grote voetbaltalent Freddy Adu (26) toe aan 12e club

Na DC United, Real Salt Lake, Benfica, AS Monaco, Belenenses, Aris, Rizespor, Philadelphia Union, EC Bahia, FK Jagodina en KuPS Kuopio wordt Tampa Bay Rowdies de twaalfde voetbalclub voor Freddy Adu. De 26-jarige Amerikaan debuteerde op zijn veertiende in de Major Soccer League en twee jaar later debuteerde hij voor zijn land. Nu gaat hij spelen bij een club uit de North American Soccer League, op het tweede Amerikaanse niveau.  

Hij speelde hiervoor bij KuPS Kuopio uit Finland. Na zes gespeelde wedstrijden maakte het voormalige wonderkind gebruik van een ontsnappingsclausule en kon zo zijn contract laten ontbinden. Bij Tampa Bay Rowdies wordt hij herenigd met trainer Thomas Rongen, die hem al eerder coachste op het WK onder 20 in 2007. 

"Freddy en ik hebben elkaar altijd gerespecteerd", aldus Rongen. "Hij is een unieke speler en zeer begaafd. Hij maakt het verschil en heeft een goede techniek. Hij kan het team beter maken." Clubeigenaar Bill Edwards schuift zijn ambities met de club en Adu niet onder stoelen of banken. "Ons doel is om van de Rowdies de succesvolste club van Noord-Amerika te maken. Dit is weer een stap in de goede richting", zegt hij op de clubwebsite.