Hartje Rome: moslim probeert meisje te executeren

Een religestoorde (en dus verwarde) man heeft in het hartje van Rome een toeriste kort gegijzeld gehouden. Vlakbij het Colosseum leek het er even op alsof de hoogtijdagen van Nero opnieuw aangebroken waren.

Middenin een drukke massa, zat Chiara lekker te chillen op een muurtje, toen ze plotseling daar vanaf getrokken werd. Voordat iemand door had wat er gebeurde zat de dame opeens op haar knieën, met een mes op haar strot gedrukt. Volgens ooggetuigen leek het erg veel op een executiefilmpje van Daesh/ISIS/IS. Alleen de oranje overall ontbrak.

De man riep allerlei onverstaanbare dingen, maar wat omstanders wel konden verstaan was het karakteristieke 'Allah Akhbar', dat hoort immers bij dit soort daden. Ook liet de man weten dat god hem gezonden had. De politie durfde niet te schieten vanwege de grote drukte.

Toen het lid van de harde kern van Mohammed de politie in de gaten kreeg, ging hij er als een haas vandoor. Later kon hij op het Piazza Venezia worden overmeesterd. Het bleek te gaan om een 33-jarige man uit Brazilië.

Chiara was in de eeuwige stad om te vieren dat haar zus haar diploma had gehaald.

Restauratie Colosseum begint in december (Novum)Vroeger was het hier al gezellig