Oranje onder 19 uitgeschakeld op EK na gelijkspel tegen Spanje

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar is uitgeschakeld op het EK. Oranje speelde in het Griekse Veria met 1-1 gelijk tegen Spanje, waar een overwinning nodig was om door te gaan. Spanje, Rusland, Duitsland en Nederland hadden allen na twee wedstrijden drie punten. Het doelsaldo van Oranje was echter in het nadeel ten opzichte van Spanje, waardoor winst nodig was.

Al in de achtste minuut kwam Spanje op voorsprong door een eigen doelpunt van Damon Mirani. De verdediger gleed een voorzet van de halve Nederlander Marco Asensio achter FC Twente-doelman Joël Drommel, die niet veel later een grotere achterstand voorkwam met een knappe redding.

Pelle van Amersfoort maakte in de tweede de gelijkmaker vanaf de elf meter. Hij werd in het strafschopgebied neergelegd en nam zelf de penalty. Oranje ging met hernieuwde energie opzoek naar de volgende treffer. Issa Kallon deed aardige dingen en invaller Gervane Kasteneer was even gevaarlijk in de lucht, maar echte grote kansen bleven uit. Spanje had zelfs betere mogelijkheden om het duel in het slot te gooien.

Rusland tegen Duitsland eindigde in een 2-2 gelijkspel. Alle landen hebben vier punten, maar Rusland en Spanje gaan door op een beter doelsaldo. Rusland speelt in de halve finale tegen gastland Griekenland en Spanje zal aantreden tegen Frankrijk.

Opstelling Nederland: Drommel, Owusu, Lartey Sanniez, Mirani (78, Kasteneer), Lelieveld, De Jong, Ouwejan (46. Loof), Nouri, Kallon, Van Amersfoort, Ould-Chikh (46. Kada).