'The Witcher 3-uitbreidingen mogelijk groter dan The Witcher 2 als geheel'

De uitbreidingen van The Witcher 3 bieden gecombineerd mogelijk meer speeltijd dan voorganger The Witcher 2 in totaal deed. De twee uitbreidingen zitten momenteel in de pijplijn.

The Witcher 3: Wild Hunt krijgt bijna wekelijks nieuwe updates in de vorm van gratis DLC. Dit stelt niet heel veel voor, het gaat bijvoorbeeld om nieuwe armor of een nieuw wapen. Toch leuk, voor niets. Alle ogen zijn echter gericht op de verhaalgedreven uitbreidingen Hearts of Stone en Blood and Wine. In een interview met Gamereactor geeft game director Konrad Tomaszkiewicz van CD Projekt RED aan dat de uitbreidingen behoorlijk lang zullen zijn. 

Tomaszkiewicz: "De uitbreidingen zijn hele nieuwe verhaallijnen, maar wel met alle elementen die je ook had in de gewone game, zoals cutscenes, nieuwe personages, nieuwe items, nieuwe Gwent-kaarten en veel meer. Ze zullen behoorlijk lang zijn. De eerste uitbreiding zal rond de 10 uur kosten en de tweede rond de 20 uur. Ik denk dat er een mogelijkheid is dat deze getallen nog een stuk hoger uitvallen, omdat we dat vaker meemaken. We doen dan op voorhand een schatting, maar uiteindelijk blijkt dan dat het twee keer zoveel is. Ik kan echter momenteel nog geen harde beloftes doen. Maar dan nog, als je deze schatting bij elkaar op telt zit je al op de speeltijd van The Witcher 2. En het gaat tof worden; nieuwe verhalen met emotionele twists... Mensen gaan blij worden".

De eerste uitbreiding, Hearts of Stone, komt nog in de herfst van dit jaar uit. De tweede uitbreiding, Blood and Wine, komt begin 2016. Bekijk het gehele interview hieronder.