Ferencváros straft geklungel Go Ahead Eagles af in Europa League

Het zeldzame avontuur van Go Ahead Eagles in Europa zit er na één rondje al weer op. De ploeg uit de Jupiler League ging donderdagavond in de return tegen Ferencváros in Hongarije met 4-1 onderuit. Het eerste duel in de eerste voorronde van de Europa League was vorige week in Deventer in 1-1 geëindigd. Voor de Eagles kwam Deniz Türüc in de extra tijd fraai tot scoren.

In een lege Groupama Arena kwam Ferencváros, de club die nog een straf had open staan, snel op voorsprong. Zoltan Gera scoorde vorige week in Emmen al na drie minuten op voorsprong, dit keer had hij vier minuten nodig. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor doelman Erik Cummins verslagen was.

De thuisploeg kon het duel daarna snel beslissen. Cummins redde een inzet van Roland Varga, maar even later leverde de keeper de bal zomaar in bij Dániel Böde: 2-0. Kort voor de pauze werd de schade voor Go Ahead Eagles nog groter toen de Braziliaan Somalia teamgenoot Attila Busai de gelegenheid gaf te scoren.

Nog voor rust was het duel in de Groupama Arena echter al beslist. Weer leidde een onzekere Cummins de ellende in met miscommunicatie bij een lage voorzet. Roland Lamah pikte de bal op, omspeelde de dromerige Kenny Teijsse legde de bal panklaar voor Attila Busai.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Ferencváros kon de score verder uitbreiden toen een handsbal van Kenny Teijsse werd bestraft met een strafschop. Roland Lamah, oud-speler van Roda JC, schoot van elf meter naast. In de slotfase maakte Zsolt Haraszti wel de vierde treffer voor de gastheer.

Het slotakkoord was echter voor de bezoekers uit Deventer. Deniz Türüç zette zijn team op het scorebord met een raak afstandsschot, waardoor Go Ahead Eagles met een eretreffer afscheid neemt van de Europa League.

Xandro Schenk (l) en Bart Vriends (m) keeper Erik Cummins (r) balen na de 3-0. (PRO SHOTS/Erik Pasman)