'Identitair Verzet bedreigde Goudse raadsleden om megamoskee'

Identitair Verzet heeft op Facebook raadsleden in Gouda bedreigd met het oog op een besluit over de mogelijke aankoop van een complex in de stad waar een grote moskee zou kunnen komen. "Voorafgaand zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen om ze tot inkeer te brengen", valt te lezen op de Facebookpagina.

De gemeente Gouda is ervan op de hoogte, bevestigt een woordvoerster een bericht in het AD. Burgemeester Milo Schoenmaker zegt in een reactie: "Het is volstrekt onacceptabel als democratisch gekozen raadsleden in de uitoefening van hun functie gehinderd zouden worden. Daarom zijn we alert op signalen voor als dit zou gebeuren."

De woordvoerster zegt dat de politie ervan weet en de zaak serieus neemt. Volgens de gemeente is nu niets bekend over contacten tussen de groep en individuele raadsleden.

Update 11.11 uur
Identitair Verzet laat weten dat er geen mails naar raadsleden zijn verzonden. Volgens de organisatie staat het aangekondigde bezoek in een persverklaring en moet deze gezien worden als een ludieke actie.

"Wij bedoelden dat ludiek, zoals veel acties van ons ook zijn. Met een roos en flyer waarin een oproep zou staan tegen te stemmen. Dat zo'n aankondiging als een zware bedreiging wordt gezien door de (extreem) linkse partijen in de raad zegt meer over hun dan over ons."