Ajax-aanvoerder Klaassen: "Geweldige eer"

Davy Klaassen kreeg zaterdag te horen dat hij de nieuwe aanvoerder van Ajax is. De jonge middenvelder is zeer trots. Hoewel coach Frank de Boer al wel had laten doorschemeren dat Klaassen kansmaakte op de aanvoerdersband, had hij het zelf niet helemaal verwacht. "John (Heitinga, red.) is erbij gekomen en hij is ook iemand die de leiding pakt en het perfect zou kunnen zijn", vertelt hij op de officiële website van Ajax.

"Zeker was ik er dus niet van, maar ik wist wel dat ik een van de kanshebbers was." De 22-jarige speler is uiteraard enorm trots. "Het is geweldig. Een eer natuurlijk." Klaassen volgt Niklas Moisander op, die Ajax heeft ingeruild voor Sampdoria.

De Boer benadrukt dat Heitinga de reserve-aanvoerder is, terwijl daarna Joël Veltman, Nemanja Gudelj en Jasper Cillessen in aanmerking komen. "Zij moeten het goede voorbeeld geven en deze jonge groep gaan leiden."

Klaassen droeg zaterdag de aanvoerdersband tijdens het eerste oefenduel van Ajax in de voorbereiding op het komende jaar. De Amsterdammers sloten het trainingskamp in Oostenrijk af met een 2-2 gelijkspel tegen Dinamo Moskou.