Frank de Boer: "We zijn op zoek naar een spits"

Door het vertrek van Kolbeinn Sigthórsson naar FC Nantes loopt Frank de Boer tegen een spitsenprobleem aan. De Ajax-trainer heeft alleen Alek Milik als échte nummer negen.

Niet geheel onlogisch hoopt de Amsterdamse club deze zomer nog een tweede aanvalsleider te contracteren. "We gaan niet kopen om het kopen. Maar we zijn wel op zoek naar een spits", meldt de 45-jarige oefenmeester op de clubwebsite van Ajax. "Het is alleen niet makkelijk."

De Eredivisionist werd recent nog gelinkt aan spitsen Moussa Dembélé (18, Fulham) en Václav Kadlec (23, Eintracht Frankfurt). Eerder in de maand juni werd Ajax ook nog gelinkt aan Sergio Díaz (17, Club Cerro Porteno), Nikolaos Karelis (23, Panathinaikos), Munir El Haddadi (19, FC Barcelona), Alfred Finnbogason (26, Real Sociedad) en Téofilo Gutiérrez (30, River Plate).

De Boer is bang dat hij met de huidige selectie in de problemen kan raken. "Stel dat Milik wegvalt, dan mis je een échte spits. Anwar (El Ghazi) kan er spelen, Davy (Klaassen) kan dat, maar het is niet ideaal", baart de voormalig Oranje-international zich zorgen.

De beoogde aanwinst moet wel perfect in het profiel passen van Ajax, anders wil De Boer niet tot actie overgaan. "Als er een speler is die echt een toegevoegde waarde heeft, dan gaan we hem halen. Anders gaan we het met deze groep doen."